28 Temmuz 2013 Pazar

Ramazan'da Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir ?

Herkezin merakla beklediği bir konu olan Yiyeceklerin tok tutması ve hangi sıklıkla tüketilmesi gerektiği hakkında detaylı bilgiye sayfalarımızdan kolayca ulaşabilirsiniz. 2013 yılının en güncel yemek listesi ile hayatınızı daha kolaylaştırın ve fazla kilolarınızdan kurtulun.





Ramazan Aylarında sahur vakitlerinin daha erkene gelmesi, iftar saatlerinin uzamasına neden olduğundan aşırı sıcaklarda eklenince açlık ve susuzluk hissi duyanlar için hazırladığımız tok tutan yiyecekler listesinde yemeniz gereken yiyecekler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Tavsiyelerimiz sayesinde gereksiz kilo alımlarınızı da engelleyebilirsiniz.
Beyaz ekmek yemek yerine, kepekli ekmeği yemeniz hem kilo almanızı engelleyerek, size tokluk hissi verecektir.
Meyve sularında bulunan çeşitli tatlandırıcılar şişlik ve kiloya neden olacağından, Hormonsuz meyveleri yemeyi tercih ediniz.
Oruç tutan kişilerin iftar saatine kadar acıkmamaları için yulaf tarzı besinleri tüketmeleri gerekiyor. Susuzluk gibi durumların önüne yoğurt yiyerek geçmenizde mümkün.

Beslenme Danışmanı Diyetisyen Esra Baş Toktay, sahur, iftar ve ara öğünlerin tercih edilirken tokluk ve susuzluk hissinin ortadan kaldırılmasını hedefleyerek, gereksiz alınan aşırı kiloları engellemeyi hedeflemiştir.

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları ?

Hızlı bir şekilde tüketilen yiyecekler size yorulma ve şişkinlik hissi uyandıracağından vücut yeterli vitamini alamamayacak ve görevi yerine getirmede zorlanacaktır.

Oruç tutan kişinin ihtiyaç duyduğu Protein,Vitamin ve Minarili sağlayacak besinleri iftar ve sahur arasındaki zamana dengeli bir şekilde dağıtmak gerekmektedir.

Öğün sayısı ne kadar fazla olursa, midenin sindirim hızıda o kadar çabuk olur.

Kişi iftar ve sahur arasına 3 litre su sığdırmak zorundadır, birden içilen su şişlik yapacağından eşit zamanlara ayırmak gerekir. Su içmeyi fazla sevmiyor iseniz, bitki çayları,Ayran veya çay içerek vücudun su ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

İFTAR SOFRASINDA YEMEK YEME SIRASI NASIL OLMALIDIR ?
İftar genelde ; hurma,zeytin veya herhangi bir yiyecek ile açılır. Genel olarak kişiler aşırı su ihtiyacı duyduklarından su ile devam etmeleri aslında yemek öncesi şişliğin ortaya çıkma sebebidir.
Çorba içerken ekmek veya pide yememeye özen gösterirken arada salata da tüketebilirsiniz.
İftar yemeğinden 1 veya 2 saat sonra meyve veya bitki çayları içebilir ve ilerleyen zamanda yarım saatlik bir yürüyüş yapmanız sağlığınız için faydalı olabilir.

RAMAZANDA UZUN SÜRE TOK TUTACAK YİYECEKLER NELERDİR ?
Sindirimi ve emilimi uzun süre süren yiyecekler sizi uzun süre tok tutar.
Açlığın asıl kaynağı kan şekerinin düşmesidir, bu nedenle kan şekerinin düşmesine neden olan, lisemik indeksi ve yükü düşük gıdaları tercih etmelisiniz.
Glisemik indeksi düşük gıdalar kişilerin daha uzun süre tok kalmalarını sağlar.

Yumurta : Protein kaynağı olan yumurtanın bilimsel olarak tokluk süresini uzattığı kanıtlanmıştır. Sabah kahvaltıları veya sahurda haşlanmış yumurta tüketerek tokluk hissinizi daha uzun süreye yayabilirsiniz.

Yeşil çay: Günlük olarak yemeklerden sonra tükebilirsiniz, Kabuk veya toz tarçınla tatlandırıldığında tatlı isteğini azaltır ve tok tutar.

Badem : Yağlı kuruyemişlerden olan badem kalp hastalıklarını engellemesi yanı sıra tok tutar.

Sirke : Asetik asidin sindirim hızını yavaşlattığını ortaya koymuştur. Böylece kan şekerin daha dengeli yükselir ve daha uzun süre kendinizi tok hissedersiniz.

Yoğurt : İçeriğinde yer alan proteinler iştahı baskılamakta yardımcı olur. Bunun dışında yüksek kalsiyum içeriği ile de zayıflamaya yardımcıdır. Yapılan bilimsel çalışmalar yetersiz kalsiyum tüketiminin kilo vermeyi zorlaştırdığını ortaya koymuştur.

Hızlı yemek yemenin en büyük zararı şişlik yapması ve nefes almanızda zorlanmanızdır, Yaz aylarında birçok kişinin severek yediği meyve türleri arasına giren karpuz şişliğe neden olduğundan aşırı derece yememeniz gerekmektedir. Yediğiniz yiyecekleri daha uzun süre çiğnediğiniz taktirde mideniz daha çabuk sindirecektir. Daha uzun süre Tok tutan yiyecekler hakkında tecrübelerinizi sitemizden paylaşarak birçok kişiye yardımcı olabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Breaking News
Loading...
Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Tuekspo All Right Reserved