27 Temmuz 2013 Cumartesi

Trustrank Nedir ?

Bilindiği üzere en önemli arama motorlarından biri Google olarak karşımıza çıkmaktadır. Google dünya üzerinde birçok kullanıcıya sahip bir arama motorudur. Google bu başarısını elbette çeşitli faktörlere borçludur. Bu faktörlerden biri ise trustank olarak bilinmektedir. Peki, Trustrank nedir?




Oldukça ciddi bir kitle tarafından kullanılan Google doğal olarak bir hayli karmaşık bir algoritmaya sahiptir. Var olan bu algoritmanın görevi bir takım kriter ve filtrelere uygunluğu sağlamaktadır. Böylelikle kullanılan algoritma ile sürekli olarak gündemde olan ve kaliteli sınıfında adlandıracağımız siteler bulundukları konumdan yükselişe geçerken, tam tersi durumda olan siteler ise düşer. Bu tamamen kriterlere bağlı olarak değişebilmektedir.


Trustrank

Google arama kriteri olarak önceden Pagerank kullanırken artık Trustrank kullanmaya başlamıştır. Her ikisi de kriter olarak birbirine benzese de Trustrank bu konuda bir adım daha önde yer alıp çeşitli algoritmalara sahiptir. Bu algoritmalarla birlikte kriterle belirlenmektedir.

Bunlar bir sitenin güncellenme sıklığını, hızını, güvenliğini, popülerliğini, yaygınlığını içermektedir. Bu kriterlere göre de site kalitesi belirlenmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Breaking News
Loading...
Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Tuekspo All Right Reserved